Kogelwerende panic rooms en strong rooms

dé expert in kogelwerende panic-strongrooms

Er is geen andere ruimte in een woning of bedrijfspand die zo’n hoge weerstand moet bieden tegen kogels als een panic room (of strong room). Daarom werken veel aannemers en opdrachtgevers bij de bouw van zo’n ruimte samen met aalbers|wico, dé specialist in bouwkundige ballistische beveiliging. Wij leveren en monteren alle benodigde kogelwerende onderdelen exact volgens specificatie. Al dan niet in combinatie met inbraak-, explosie- en brandwerende eigenschappen.

in de praktijk getest

De weerstandswaarde van onze panic rooms is niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we componenten aan de meest kritische proeven kunnen onderwerpen. Onderdeel daarvan is een ballistische testbunker, die in Nederland uniek is in zijn soort.

normeringen

Als basis hanteren wij de Europese normen EN 1522 en EN 1063. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor een panic room die de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor panic rooms in het kenniscentrum.

testmethoden

De weerstandsklasse van de materialen die wij voor panic rooms leveren, bepalen we altijd in de praktijk. Daarbij maken we gebruik van de methoden en hulpmiddelen die in de normen EN 1522 en EN 1063 worden beschreven: een mechanisch afvuurmechanisme, temperatuurmeting, schieten in een driehoek met bepaalde inslagafstand en een snelheidsmeter.

Lees meer over testmethoden voor panic rooms in het kenniscentrum.

weerstandsklassen

De weerstandsklasse van panic rooms wordt gedefinieerd op basis van een aantal factoren. Het type munitie dat wordt gebruikt, het type wapen, de snelheid waarmee wordt geschoten, de afstand waarop dat gebeurd en het aantal schoten dat wordt gelost.

Lees meer over weerstandsklassen voor panic rooms in het kenniscentrum.

Meer weten over onze oplossingen voor panic rooms? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?
neem contact op