inbraakwering

dé expert in bouwkundige inbraakbeveiliging neem contact op

Tussen het tijdstip van detectie en alarmering enerzijds en het moment van opvolging anderzijds, is vertraging de enige manier om inbrekers buiten de deur te houden. Dat maakt solide bouwkundige beveiliging tot een van de belangrijkste voorwaarden voor succesvolle inbraakpreventie. Op dit gebied, bouwkundige inbraakbeveiliging, geldt aalbers|wico al jaren als dé expert. Wij adviseren opdrachtgevers en aannemers in binnen- en buitenland over bouwkundige inbraakwering. En we kunnen alle benodigde inbraakwerende producten volgens specificatie vervaardigen, leveren en monteren. Al dan niet in combinatie met kogel-, explosie- en brandwerende eigenschappen.

door ‘inbrekers’ getest

De weerstandswaarde van onze producten zijn niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we de producten aan de zwaarste proeven kunnen onderwerpen. Met diverse gereedschappen testen geroutineerde ‘inbrekers’ de weerstand op verschillende punten, conform de hiervoor geldende indeling in weerstandsklassen.

normeringen

Als basis hanteren wij normen als NEN 5096, EN 1627-1630, EN 356 en ISO 16936. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij dat het product de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria. Lees meer over normen voor inbraakwerende producten in het kenniscentrum.

testmethoden

Volgens de normeringen op het gebied van inbraakwering moeten inbraakwerende producten op drie manieren getest zijn. Met statische belasting, met dynamische belasting en met handmatige inbraaktests. Lees meer over testmethoden voor inbraakwerende producten in het kenniscentrum.

weerstandsklassen

Bij manuele tests wordt de weerstandsklasse van een inbraakwerend product gedefinieerd op basis van twee factoren. De tijd die de ‘inbreker’ erover mag doen om het product te forceren. En de gereedschappen die hiervoor gebruikt mogen worden. Hoe langer de tijd en hoe zwaarder het gereedschap, hoe hoger de weerstandsklasse. Lees meer over weerstandsklassen voor inbraakwerende producten in het kenniscentrum.

Meer weten over onze inbraakwering? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?

neem contact op