explosiewerende compartimenten

dé expert in explosiewerende compartimenten

Soms is explosiebeveiliging alleen op specifieke plekken nodig. Bij geldautomaten bijvoorbeeld, of bij de ingang van complexen waar aanslagen een risico vormen. In zulke gevallen biedt compartimentering uitkomst. aalbers|wico is dé specialist in bouwkundige explosiebeveiliging. Wij verzorgen complete explosiewerende compartimenten, exact volgens specificatie. Al dan niet in combinatie met inbraak-, kogel- en brandwerende eigenschappen.

in de praktijk getest

We berekenen het weerstandsniveau van onze explosiewerende compartimenten niet alleen op papier, maar toetsen dit ook in de praktijk, in ons eigen testcentrum. Daar controleren we of de onderdelen voldoen aan de vereiste mechanische weerstand (zoals omschreven in de Europese normeringen) of aan het gewenste beschermingsniveau (zoals vastgelegd in de Amerikaanse GSA-normering). 

normeringen

Als basis hanteren wij normen als EN 13123, 13124 en 13541, de Amerikaanse GSA-richtlijnen, en ISO 16933 en 16943. Maar we gaan nog een stap verder. Als het PvE hierom vraagt, dan zorgen wij voor een compartiment dat de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, en nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor explosiewerende compartimenten in het kenniscentrum.

testmethoden

In ons testcentrum kunnen we de weerstand van compartimenten onder vrijwel alle omstandigheden op realistische wijze testen. Dat komt omdat wij de ruimte hebben voor open veldtesten én over een shocktube beschikken.

Lees meer over testmethoden voor explosiewerende compartimenten in het kenniscentrum.

weerstandsklassen

Tijdens veldtests en shocktube-proeven wordt de weerstandsklasse van de explosiewerende onderdelen van een compartiment gedefinieerd op basis van verschillende factoren. Enkele daarvan zijn: het gewicht van het explosief, de afstand waarop de ontploffing plaatsvindt, de piekdruk, impuls en duur van de puls van de explosie en de vraag of er sprake is van splintervorming.

Lees meer over weerstandsklassen voor explosiewerende compartimenten in het kenniscentrum.
Meer weten over onze explosiewerende compartimenten? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?
neem contact op