kogelwering

dé expert in bouwkundige ballistische beveiliging neem contact op

Organisatorische en elektronische aspecten zijn essentieel in de mix aan maatregelen die u kunt treffen om een aanval, overval of aanslag af te wenden. Maar áls er een incident plaatsvindt, dan is de mate van bouwkundige beveiliging vaak de doorslaggevende factor bij het voorkomen van letsel. Op dit gebied, bouwkundige ballistische beveiliging, geldt aalbers|wico al jaren als dé expert. Wij adviseren opdrachtgevers en aannemers in binnen- en buitenland over bouwkundige kogelwering. En vervaardigen, leveren en monteren alle benodigde kogelwerende producten volgens specificatie. Al dan niet in combinatie met inbraak-, explosie- en brandwerende eigenschappen.

in de praktijk getest

De weerstandswaarde van onze kogelwerende producten is niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we de producten aan de meest kritische proeven kunnen onderwerpen. Onderdeel daarvan is een ballistische testbunker, die in Nederland uniek is in zijn soort.

normeringen

Als basis hanteren wij de Europese normen EN 1522 en EN 1063. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor een oplossing die de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor kogelwering in het kenniscentrum.

testmethoden

We bepalen de weerstandsklasse van onze kogelwerende producten altijd in de praktijk. Daarbij maken we gebruik van de methoden en hulpmiddelen die in de normen EN 1522 en EN 1063 worden beschreven: een mechanisch afvuurmechanisme, temperatuurmeting, schieten in een driehoek met bepaalde inslagafstand en een snelheidsmeter.

Lees meer over testmethoden voor kogelwering in het kenniscentrum.

weerstandsklassen

De weerstandsklasse van kogelwerende producten wordt gedefinieerd op basis van een aantal factoren. Het type munitie dat wordt gebruikt, het type wapen, de snelheid waarmee wordt geschoten, de afstand waarop dat gebeurd en het aantal schoten dat wordt gelost.

Lees meer over weerstandsklassen voor kogelwering in het kenniscentrum.

Meer weten over kogelwering? Een offerte ontvangen op basis van uw Programma van Eisen?
neem contact op