inbraakwerende overheaddeuren

weerstandklasse RC3 (WK3), RC4 (WK4) en defensieklasse

De overheaddeur/sectionaaldeur bestaat uit verschillende sandwichpanelen die met inbraakwerende scharnieren aan elkaar zijn verbonden. Deze ruim 80 mm dikke panelen zijn voorzien van pantserbeplating. De deur kan in verticale stand worden geparkeerd of, als er niet voldoende ruimte is, in horizontale stand.

bedieningssysteem

De inbraakwerende overheaddeur is elektrisch aangedreven. U bedient de deur standaard met een open-stop-dicht drukknopschakelaar. We leveren een oplossing die maximaal is afgestemd op uw specifieke bedrijfssituatie. Ook toebehoren als waarschuwingslichten en verkeerslichten zijn allemaal mogelijk.

opties

We kunnen de inbraakwerende overheaddeur aanpassen aan vrijwel elke omgeving. Neem alleen al de kleur. Standaard zijn de panelen uitgevoerd in verzinkt staal, maar zowel frame als panelen kunnen we elke RAL-kleur geven. Als u dat wilt, geven we ook de binnenzijde een andere kleur. Optioneel is de zelfsluitende deur, die bij stroomuitval door middel van een noodstroomaccu wordt gesloten.

veilig en beschermend

U hebt de keuze uit de weerstandsklassen RC 3 (WK3), RC 4 (WK4) en de defensienorm. Daarnaast kunnen wij ook nog zwaardere uitvoeringen leveren. Dat is maatwerk. De deuren zijn standaard voorzien van verschillende veiligheidssystemen; zoals o.a. optilbeveiliging, onderloopbeveiliging en afrol/valbeveiliging.

door ‘inbrekers’ getest

De weerstandswaarde van onze deuren is niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we de deuren aan de zwaarste proeven kunnen onderwerpen. Met diverse gereedschappen testen geroutineerde ‘inbrekers’ de weerstand op verschillende punten, conform de hiervoor geldende indeling in weerstandsklassen.

normeringen

Als basis hanteren wij normen als NEN 5096, EN 1627-1630, EN 356 en ISO 16936. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor een deur die de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor inbraakwerende deuren in het kenniscentrum.

testmethoden

Volgens de normeringen op het gebied van inbraakwering moeten deuren op drie manieren getest zijn. Met statische belasting, met dynamische belasting en met handmatige inbraaktests.

Lees meer over testmethoden voor inbraakwerende deuren in het kenniscentrum.

brochure

Download hier onze brochure van inbraakwerende deuren

Meer weten over onze inbraakwerende overheaddeuren? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?
neem contact op