Inbraakwerende rolluiken

https://www.aalberswico.nl/write/Afbeeldingen1/headers inbraakwerende deuren/header-inbraakwerende-rolluiken.jpg.ashx?preset=content

Weerstandsklasse RC 4 (WK4) en defensieklasse

Het rolluik bestaat uit dubbelwandige lamellen van verzinkt staal. Is weerstandsklasse RC 4 (WK4) vereist, dan zijn de 23 mm dikke lamellen gevuld met standaard of brandwerend isolatiemateriaal. Voor de defensieklasse ontwikkelden we een speciale vulling met een nog hogere ondoordringbaarheid. Het deurblad (ook wel pantser genoemd) wordt door een rail omhoog geleid. Boven de deuropening is een gelagerde aandrijfas bevestigd waar omheen het rolluik wordt opgerold.

Toepassing

Als u uw bedrijfspand met een gerust hart achter wilt kunnen laten, zijn de inbraakwerende rolluiken een goede oplossing. U kunt ze zowel binnen als buiten monteren. De Aalbers|indeko rolluiken zijn, dankzij hun hoogwaardige inbraakwering, geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Van bedrijfshallen en ambassades tot politiebureaus en defensiegebouwen. Is een genormeerde inbraakwering voor u niet verplicht? Dan kan deze deur u toch een aantrekkelijke korting op uw verzekeringspremie opleveren.

Bedieningssyteem

De inbraakwerende rolluiken zijn elektrisch aangedreven. Hiervoor maken we gebruik van een 400 Volt opsteek- of kettingwielaandrijving, altijd voorzien van een afrolbeveiliging. Dankzij een security aandrijving kunt u het rolluik ook bij spanningsuitval sluiten.

Hebt u een rolluik met kleinere afmetingen, dan kunt u kiezen voor een 230 Volt buismotor. Een noodstroomaccu garandeert dat u het rolluik kan sluiten als de stroom uitvalt.

U bedient de deur standaard met een open-stop-dicht drukknopschakelaar. Maar waarom zou u niet kiezen voor een comfortabele RF-afstandsbediening, een trekkoordschakelaar, radar, inductielussen of fotocellen met pulsschakelaar? We leveren een oplossing die maximaal is afgestemd op uw specifieke bedrijfssituatie. Inclusief toebehoren als waarschuwingslichten en verkeerslichten.

Veilig en beproefd

Het inbraakwerende rolluik is SKG-getest conform NEN 5069 en NEN-ENV 1627. Het rolluik in weerstandsklasse RC 4 (WK4) kunnen we leveren met een brandwerendheid tot 150 minuten. Daarnaast leveren we rolluiken die in de defensieklasse weerstand bieden. De rolluiken zijn standaard voorzien van verschillende veiligheidssystemen, zoals optilbeveiliging, afrolbeveiliging en noodhandbediening.

Opties

We kunnen de inbraakwerende rolluiken aanpassen aan vrijwel elke omgeving. Neem alleen al de kleur. Standaard zijn de rolluiken uitgevoerd in verzinkt staal. We kunnen het deurblad en/of de geleiding echter voorzien van een coating in een RAL-kleur naar keuze. Verder kunt u kiezen voor opties als rolomkasting, onderloopbeveiliging en aansluitingen voor alarmcentrales. Een optionele security aandrijving zorgt ervoor dat het rolluik bij spanningsuitval wordt gesloten.

normeringen

Als basis hanteren wij normen als NEN 5096, EN 1627-1630, EN 356 en ISO 16936. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor een deur die de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor inbraakwerende deuren in het kenniscentrum.

testmethoden

Volgens de normeringen op het gebied van inbraakwering moeten deuren op drie manieren getest zijn. Met statische belasting, met dynamische belasting en met handmatige inbraaktests.

Lees meer over testmethoden voor inbraakwerende deuren in het kenniscentrum.

brochure

Download hier onze brochure van inbraakwerende rolluiken

Meer weten over onze inbraakwerende rolluiken? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?
neem contact op