kogelwerende compartimenten

dé expert in kogelwerende compartimenten

Soms is voor bepaalde ruimtes in een pand een hoger beveiligingsniveau gewenst of vereist dan in de rest van het gebouw. In zulke gevallen kan compartimentering uitkomst bieden. aalbers|wico is dé specialist in bouwkundige ballistische beveiliging. Wij produceren, leveren en monteren kogelwerende compartimenten exact volgens specificatie. Al dan niet in combinatie met inbraak-, explosie- en brandwerende eigenschappen.

in de praktijk getest

De weerstandswaarde van onze compartimenten is niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we componenten aan de meest kritische proeven kunnen onderwerpen. Onderdeel daarvan is een ballistische testbunker, die in Nederland uniek is in zijn soort.

normeringen

Als basis hanteren wij de Europese normen EN 1522 en EN 1063. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor een compartiment dat de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor kogelwerende compartimenten in het kenniscentrum.

testmethoden

We bepalen de weerstandsklasse van onze kogelwerende compartimenten altijd in de praktijk. Daarbij maken we gebruik van de methoden en hulpmiddelen die in de normen EN 1522 en EN 1063 worden beschreven: een mechanisch afvuurmechanisme, temperatuurmeting, schieten in een driehoek met bepaalde inslagafstand en een snelheidsmeter.

Lees meer over testmethoden voor kogelwerende compartimenten in het kenniscentrum.

weerstandsklassen

De weerstandsklasse van kogelwerende compartimenten wordt gedefinieerd op basis van een aantal factoren. Het type munitie dat wordt gebruikt, het type wapen, de snelheid waarmee wordt geschoten, de afstand waarop dat gebeurd en het aantal schoten dat wordt gelost.

Lees meer over weerstandsklassen voor kogelwerende compartimenten in het kenniscentrum.

Meer weten over onze kogelwerende compartimenten? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?
neem contact op