inbraakwerende compartimenten

dé expert in inbraakwerende compartimenten

Ruimtes voor de opslag van contant geld, waardevolle producten of gevoelige informatie vergen meestal een hoger niveau van inbraakwering dan de rest van een gebouw. In zulke gevallen kan compartimentering uitkomst bieden. aalbers|wico is dé specialist in bouwkundige inbraakbeveiliging. Wij produceren, leveren en monteren inbraakwerende compartimenten exact volgens specificatie. Al dan niet in combinatie met kogel-, explosie- en brandwerende eigenschappen.

door ‘inbrekers’ getest

De weerstandswaarde van onze compartimenten is niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we onderdelen aan de zwaarste proeven kunnen onderwerpen. Met diverse gereedschappen testen geroutineerde ‘inbrekers’ de weerstand op verschillende punten, conform de hiervoor geldende indeling in weerstandsklassen.

normeringen

Als basis hanteren wij normen als NEN 5096, EN 1627-1630, EN 356 en ISO 16936. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor compartimenten die de daadwerkelijke gewenste weerstand bieden. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor inbraakwerende compartimenten in het kenniscentrum.

testmethoden

Volgens de normeringen op het gebied van inbraakwering moeten compartimenten op drie manieren getest zijn. Met statische belasting, met dynamische belasting en met handmatige inbraaktests.

Lees meer over testmethoden voor inbraakwerende compartimenten in het kenniscentrum.

weerstandsklassen

Bij manuele tests wordt de weerstandsklasse van inbraakwerende compartimenten gedefinieerd op basis van twee factoren. De tijd die de ‘inbreker’ erover mag doen om het compartiment te forceren. En de gereedschappen die hiervoor gebruikt mogen worden. Hoe langer de tijd en hoe zwaarder het gereedschap, hoe hoger de weerstandsklasse.

Lees meer over weerstandsklassen voor inbraakwerende compartimenten in het kenniscentrum.
Meer weten over onze inbraakwerende compartimenten? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?
neem contact op