inbraakwerende deuren

dé expert in inbraakwerende deuren

De functie van een deur is toegang bieden tot een ruimte. Vanuit beveiligingsoogpunt is dat tegelijkertijd zijn grootste zwakte. Zoekt u een oplossing waarmee u inbrekers letterlijk buiten de deur kunt houden? aalbers|wico is dé specialist in bouwkundige inbraakbeveiliging. Wij produceren, leveren en monteren inbraakwerende deuren exact volgens specificatie. Al dan niet in combinatie met kogel-, explosie- en brandwerende eigenschappen.

door ‘inbrekers’ getest

De weerstandswaarde van onze deuren is niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we de deuren aan de zwaarste proeven kunnen onderwerpen. Met diverse gereedschappen testen geroutineerde ‘inbrekers’ de weerstand op verschillende punten, conform de hiervoor geldende indeling in weerstandsklassen.

normeringen

Als basis hanteren wij normen als NEN 5096, EN 1627-1630, EN 356 en ISO 16936. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor een deur die de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor inbraakwerende deuren in het kenniscentrum.

testmethoden

Volgens de normeringen op het gebied van inbraakwering moeten deuren op drie manieren getest zijn. Met statische belasting, met dynamische belasting en met handmatige inbraaktests.

Lees meer over testmethoden voor inbraakwerende deuren in het kenniscentrum.

weerstandsklassen

Bij manuele tests wordt de weerstandsklasse van een inbraakwerende deur gedefinieerd op basis van twee factoren. De tijd die de ‘inbreker’ erover mag doen om de deur te forceren. En de gereedschappen die hiervoor gebruikt mogen worden. Hoe langer de tijd en hoe zwaarder het gereedschap, hoe hoger de weerstandsklasse.

Lees meer over weerstandsklassen voor inbraakwerende deuren in het kenniscentrum.
Meer weten over onze inbraakwerende deuren? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?
neem contact op