inbraakwerende balies

dé expert in inbraakwerende balies

Wilt u baliemedewerkers beschermen tegen agressie? Producten bij een uitgifteloket beschermen tegen diefstal? Dan is een inbraakwerende balie een uitstekend middel. Iets voor u? Neem dan gerust contact op met aalbers|wico, dé specialist in bouwkundige inbraakbeveiliging. Wij produceren, leveren en monteren inbraakwerende balies exact volgens specificatie, al dan niet in combinatie met de gewenste kogel-, explosie- en brandwerende eigenschappen.

door ‘inbrekers’ getest

De weerstandswaarde van onze balies is niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we balies aan de zwaarste proeven kunnen onderwerpen. Met diverse gereedschappen testen geroutineerde ‘inbrekers’ de weerstand op verschillende punten, conform de hiervoor geldende indeling in weerstandsklassen.

normeringen

Als basis hanteren wij normen als NEN 5096, EN 1627-1630, EN 356 en ISO 16936. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor een balie die de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor inbraakwerende balies in het kenniscentrum.

testmethoden

Volgens de normeringen op het gebied van inbraakwering moet een balie op drie manieren getest zijn. Met statische belasting, met dynamische belasting en met handmatige inbraaktests.

Lees meer over testmethoden voor inbraakwerende balies in het kenniscentrum.

weerstandsklassen

Bij manuele tests wordt de weerstandsklasse van een inbraakwerende balie gedefinieerd op basis van twee factoren. De tijd die de ‘inbreker’ erover mag doen om de balie te forceren. En de gereedschappen die hiervoor gebruikt mogen worden. Hoe langer de tijd en hoe zwaarder het gereedschap, hoe hoger de weerstandsklasse.

Lees meer over weerstandsklassen voor inbraakwerende balies in het kenniscentrum.
Meer weten over onze inbraakwerende balies? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?
neem contact op