kogelwerende balies

dé expert in kogelwerende balies

Op plaatsen waar baliemedewerkers risico lopen, gaat kogelwering hand in hand met inbraakwering. Want een gewapende aanvaller of overvaller mag natuurlijk ook geen schade kunnen aanrichten door de balie eerst te forceren. aalbers|wico is specialist in bouwkundige ballistische beveiliging én in inbraakbeveiliging. Wij produceren, leveren en monteren kogelwerende balies exact volgens specificatie; ook in combinatie met inbraak-, explosie- en brandwerende eigenschappen.

in de praktijk getest

De weerstandswaarde van onze balies is niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we de balies aan de meest kritische proeven kunnen onderwerpen. Onderdeel daarvan is een ballistische testbunker, die in Nederland uniek is in zijn soort.

normeringen

Als basis hanteren wij de Europese normen EN 1522 en EN 1063. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor een balie die de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor kogelwerende balies in het kenniscentrum.

testmethoden

We bepalen de weerstandsklasse van onze kogelwerende balies altijd in de praktijk. Daarbij maken we gebruik van de methoden en hulpmiddelen die in de normen EN 1522 en EN 1063 worden beschreven: een mechanisch afvuurmechanisme, temperatuurmeting, schieten in een driehoek met bepaalde inslagafstand en een snelheidsmeter.

Lees meer over testmethoden voor kogelwerende balies in het kenniscentrum.

weerstandsklassen

De weerstandsklasse van kogelwerende balies wordt gedefinieerd op basis van een aantal factoren. Het type munitie dat wordt gebruikt, het type wapen, de snelheid waarmee wordt geschoten, de afstand waarop dat gebeurd en het aantal schoten dat wordt gelost.

Lees meer over weerstandsklassen voor kogelwerende balies in het kenniscentrum.

Meer weten over onze kogelwerende balies? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?
neem contact op