inbraakwerende wanden

dé expert in inbraakwerende wanden

Bent u op zoek naar inbraakwerende wanden? Voor de beveiliging van een compleet pand? Of om een belangrijke ruimte binnen een gebouw extra te beschermen tegen inbraak? aalbers|wico is dé specialist in bouwkundige inbraakbeveiliging. Wij produceren, leveren en monteren inbraakwerende wanden exact volgens specificatie. Al dan niet in combinatie met kogel-, explosie- en brandwerende eigenschappen.

door ‘inbrekers’ getest

De weerstandswaarde van onze wanden is niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we de wanden aan de zwaarste proeven kunnen onderwerpen. Met diverse gereedschappen testen geroutineerde ‘inbrekers’ de weerstand op verschillende punten, conform de hiervoor geldende indeling in weerstandsklassen.

normeringen

Als basis hanteren wij normen als NEN 5096, EN 1627-1630, EN 356 en ISO 16936. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor een wand die de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.

Lees meer over normen voor inbraakwerende wanden in het kenniscentrum.

testmethoden

Volgens de normeringen op het gebied van inbraakwering moeten wanden op drie manieren getest zijn. Met statische belasting, met dynamische belasting en met handmatige inbraaktests

Lees meer over testmethoden voor inbraakwerende wanden in het kenniscentrum.

weerstandsklassen

Bij manuele tests wordt de weerstandsklasse van een inbraakwerende wand gedefinieerd op basis van twee factoren. De tijd die de ‘inbreker’ erover mag doen om de wand te forceren. En de gereedschappen die hiervoor gebruikt mogen worden. Hoe langer de tijd en hoe zwaarder het gereedschap, hoe hoger de weerstandsklasse.

Lees meer over weerstandsklassen voor inbraakwerende wanden in het kenniscentrum.
Meer weten over onze inbraakwerende wanden? Een offerte ontvangen op basis van uw PvE?
neem contact op